Pedra de l'Escorpí
Fitxa

Coordenades: 41º 34' 53"N - 2º 20' 27"E - 264 m.
UTM: 31 N - 445048 - 4603527.
Població: La Roca.
Comarca: Vallès Oriental.
Tipus: Petita cavitat natural entre boles de granit que podria haver estat utilitzada amb finalitats sepulcrals.
Període: Possible prehistòria recent (neolític final o primera de les edats dels metalls).
Descobridor: L'any 1995 va ser citat com a jaciment arqueològic en una petita nota publicada a la revista local Roquerols, signada per Pasqual Ferrer.
Excavacions: No.
Materials: No.
Nota: S'hi pot observar una paret de pedra seca en el seu interior, si bé se'n desconeix la seva funció i cronologia perquè és el resultat de treballs efectuats de forma il·legal.
Accés: Sortim de La Roca per la carretera C-1415c que porta a Mataró. Pocs metres després de les últimes cases hi ha el trencall cap a Can Planes a mà dreta. Sortim del barri pel Carrer Rocatomba que es converteix en el camí que porta a Can Planes. Quan es comença a veure, just on comença un gran camp cultivat a l'esquerra, arrenca un camí a l'esquerra que en 1 km arriba a una cruïlla. Agafem el trencall de l'esquerra i en uns 500 m tindrem a l'esquerra un gran amuntegament de blocs granítics i just després trobem un camí a l'esquerra que porta a la Pedra foradada de Can Planes. Seguint poc més el camí trobem un altre agrupament de blocs granítics dins del bosc on, a dalt de tot, hi ha la Pedra de l'Escorpí. A l'entrada del camí que porta a la Pedra Foradada de Can Planes està incorrectament senyalitzada la Pedra de l'Escorpí.Accés


Fotos


Mapes: ICC, topogràfic 1:25000.
Muntatge i fotografies de Francesc Baldrís, 2014.