Cova de Can Nadal II
Fitxa

Altres noms: Cova de l'Ermità, o Cova del Greny
Coordenades: 41º 32' 50"N - 2º 19' 17"E - 347 m.
UTM: 31 N - 443400 - 4599744.
Població: Vilanova del Vallès.
Comarca: Vallès Oriental.
Tipus: Cova artificial, hipogeu.
Període: Incert. Com a eremitori possiblement del s. IV a X.
Descobridor: Citada per primera vegada per Artur Osona a "Guia itinerària de la Costa de Llevant", encara que com a dolmen, al 1892.
Excavacions: J. Ventura (Grup d'Arqueologia del Museu de Vilassar de Dalt), al 1951. Prospecció, al 1992, amb motiu de la revisióde la Carta Arqueològica.
Materials: Tres fragments de ceràmica grollera i dos fragments de sílex atípic i un fragment de ganivet de 3 cm de llargada, de color blanquinó.
Planta: F. Cardona, J. Cuenca i X. Samarra, al 2013.
Orientació: 180º S.
Dimensions: Interiors: 4,5 x 2 m i 1,5 m d'alçada.
Nota: Usada a l'Edat Mitjana com a eremitori. Creu gravada a l'absis. Entrada i interior possiblement modificats per crear porta i planta absidal.
Accés: Des de la Carretera BP-5002 (C-732) de Granollers a Alella, agafar a la dreta el trencall per resseguir la Riera d'Ardenya fins una rotonda. Agafem la 2ª sortida que ens porta a la Urbanització de Can Nadal. Pugem, pel Carrer de l'Alosa, fins a dalt de tot de la urbanització on el carrer es converteix en pista. La seguim fins la carena on trobem una cruïlla i agafem el camí de l'esquerra que s'acaba en una tanca. Deixem el cotxe. A l'esquerra de la tanca surt un camí (cadena) que agafem i el deixem immediatament per seguir, a la dreta, el camí que segueix la línia d'alta tensió. Just abans d'arribar a un dipòsit quadrat a la dreta, entrem al bosc de l'esquerra del camí. Hi ha un sender, més o menys marcat, que en pocs minuts baixa cap a la Cova de Can Nadal II.Accés


Fotos


Mapes: ICC, topogràfic 1:50000.
Muntatge i fotografies de Francesc Baldrís, 2014.